mandag den 15. marts 2010

Status efter Paris - Nice

Udover at vi rent faktisk også nåede frem til foråret i Danmark samtidig med at man i Frankrig kørte mod solen, så fik vi også de første indikationer om at sæsonen så småt er kommet igang.

Jeg tror vi alle klappede i vores små hænder da Jens Voigt krydsede målstregen ved den indledende prolog, og virkelig viste at han absolut ikke er hindret af det skrækkelige styrt han havde under Touren sidste år. Og jeg var endnu mere glad da jeg så ham stå iført den gule trøje, med de smil der kun kan smitte positivt.

At Alberto Contador så forholdsvis kort tid efter snuppede trøjen og holdt den hele vejen til Nice.

Men al det cykleri gav os også nogle svar.

Sagan er en rytter vi alle skal holde øje med. Han kører som en der elsker at cykle, for hver gang der var nogle der angreb, så gik han med og slog en kontra. En rytter som vi alle elsker.

Jens Voigt er tilbage. Lad os håbe at han kun bliver bedre, selvom han absolut ikke kørte dårligt i dette års Paris-Nice.

Alberto Contador er stadig manden der skal slås. Jeg har sagt det før, og vil nok blive ved med at sige det mange gange endnu: Jeg stoler simpelthen ikke på den mand. Jeg ved godt at han findes, men hans præstationer er ikke særlig menneskelige. Det jeg bliver ved med at hæfte mig ved er den enkeltstart han kørte i Touren 2009 hvor han slog Fabian Cancellara. Det lader sig bare ikke gøre for en cykelrytter der er 165 cm høj, og vejer 60 kg. I årets Paris - Nice var han ikke umenneskelig, men jeg kan ikke lade være med at tænke at han holder igen. Men det bliver da spændende når vi nærmer os Juli og Touren skal sættes igang. Jeg tror vi kan se en alliance mod Alberto Contador som vi så det i Touren 2003. Umiddelbart er min tanke at jeg tror at Armstrong kommer til at "slå sig sammen" med nogle af de andre favoritter, og køre bevidst mod Alberto Contador som i år ikke har et lige så stærkt mandskab. Vi snakker en aliance der kunne hedde Evans, Armstrong, Klöden, Leipheimer, Wiggins, 2x Schleck, Sastre, Basso, Pellizotti, Menchov, Vandevelde mod Contador. Det bliver spændende.

Vi fik også set Frank Schleck, som dog ikke imponerede synderligt. Lad os håbe han er lidt skarpere om en måneds tid når det hedder Ardenner ugen. Han skal trods alt vinde Liege-Bastogne-Liege, og Andy skal snuppe Amstel, hvis de skal holde deres oprindelige tanker. Jeg har lige læst en artikel om Frank Schleck, og jeg kan altså ikke lade være med at holde af den mand. Andy er måske det større talent af de to, men jeg synes ofte han bliver skubbet i baggrunden når det gælder hans bror, og bliver ofte klandret for ikke at være særlig god. Men når man tænker på hvordan de 2 kørte på kongeetapen i sidste års Tour, så er han altså ikke helt skidt! Jeg håber virkelig for ham at 2010 bliver hans og Andys år. Jeg håber de snupper en klassiker hver, og at de placerer sig som 1 og 3 på podiet i årets Tour.

Indtil vi ses igen, så god vind