torsdag den 15. april 2010

1, 2, 3 - Spartacus!

For en lille måneds tid siden blev en af de absolutte danske cykeleksperter fremhævet for sin kritik af Team Saxo Bank. Rolf Sørensen mente ikke at det danske hold havde præsteret ordentligt indtil videre, og sagde endda at Riis burde tage en alvorssnak med holdets ryttere. Om kommentaren har virket hos Saxo Bank, eller om Rolf var lidt for langt fremme i skoene skal jeg ikke kunne sige, men hvilke uger Team Saxo Bank har haft det seneste stykke tid, og hvilken rytter er Cancellara ikke?

Store stygge Spartacus startede sæsonen for alvor da han fuldstændig lammetævede Tom Boonen og Juan Antonio Flecha i E3 Prijs Vlaanderen - Harelbeke med et uimodståeligt ryk med lidt over en km til mål. For de af jer som ikke har set slutningen af løbet, så kig engang her, og prøv at se at Boonen sprinter efter, men kan ikke hente ham.

I samme moment tog Breschel også lige en sejr i Dwars Door Vlaandern eller hvordan det staves. Så var den ged ligesom barberet, og foråret for alvor skudt igang.

Så var der ellers lagt i kakkelovnen i forhold til Flandern Rundt, som fra start af havde Cancellara og Boonen som top-favoritter, og vores egen Matti i gruppen lige under. Cancellara har i lang tid snakket om Flandern Rundt som et af hans helt store mål, så det var med spænding at Eurosport startede transmissionen med mig på sofaen. Og hvilket løb! Det var seriøst et af de bedste løb jeg har set. Matti i hopla på bl.a. Koppenberg hvor han fik slået et hul sammen med Boonen, og ikke mindst udskilningen på stigningen før Muren, hvor det var Boonen og Cancellara som fik slået hullet med en god bid vej til mål. Måden Cancellara kørte fra Boonen var fantastisk. Siddende roligt i sadlen, mens Tom måtte op og stå og rokke frem og tilbage, og bare stille kunne se til at han blev distanceret af den store ambulance. Cancellara holdt heldigvis hele vejen til mål, og slog endnu engang den kære Tom.

Matti kom ind med favoritfeltet, men var tydeligvis ikke tilfreds med holdets mekaniske defekter, som kostede ham en topplacering, på trods af en fantastisk form.

Ugen efter var det så tid til den sidste af de helt rigtige brostensklassikere da Paris-Roubaix skulle køres. En fuldstændig fokuseret og topmotiveret Cancellara, mod et felt af stærke konkurrenter. Behøver man overhovedet sige favoritter, når man hører navne som Flecha, Hushovd, Boonen, Hoste, Hincapie, Breschel, Farrar, Leukemans, Pozzato etc. Et utrolig stærkt felt, der nærmest allerede fra start dømte - Cancellara mod rov.

Igen var Saxo Bank utroligt tone angivende allerede tidligt i løbet, med et kæmpe forarbejde fra blandt andre Frank Høj. Og med omkring 50-60 km til mål var favoritterne samlet i front, og så blev der ellers kigget. I et uopmærksomt øjeblik fra Tom Boonen, kørte Cancellara "stille" afsted, og så så de ham faktisk ikke igen. 48 km soloridt og med et forspring der på et tidspunkt var oppe og vende ved ca. 3.30 min. Efterfølgende kan man undre sig over at favoritgruppen, som trods alt bestod af Flecha, Pozzato, Boonen, Hushovd, Leukemans og Hammond valgte IKKE at arbejde sammen for at hente fænomenet. Alle og enhver ved at Cancellara ikke vil kunne køre fra så stærk en gruppe som kører for at hente ham, men de gav alle op. Det sjove var så da Flecha og Hushovd kørte fra favoritterne, så hentede de hurtigt ind på Cancellara igen. Men lad det være vores andres lykke, og en fuld fortjent sejr til Spartacus, som valgte at give Boonen 3 andenpladser.

Så konklusionen må være at Team Saxo Bank kan være utrolig tilfredse med deres brostenssæson, og enhver potentiel sponsor skal da være godt dum for ikke at hoppe direkte på det cykelhold! Så er det bare op til brdr. Schleck at leve op til de forventninger når de på søndag åbner Ardenner ugen med Amstel Gold Race. Skal man umiddelbart tro det de valgte at sige tidligere på året, så snupper Andy Amstel, og Frank Liege-Bastogne-Liege. Kan de gøre det er der ikke et øje tørt!

For at sige lidt om min egen træning, så gik det rigtig godt henover påsken, hvor jeg fik trænet 5 dage i streg. Det var så meningen at jeg skulle have været ude i dag, men en forkølelse jeg har haft siden mandag satte en hurtig stopper for det. Prøvede ellers med konceptet "Det skal arbejdes væk", men 2 dage i Aalborg hjalp i hvert fald ikke på det, så dagen i dag har stået meget i sengens tegn. Nnu skal jeg bare sørge for at holde hovedet koldt, og satse på at jeg kan komme op i gear uden at overtræne. Det ville i hvert fald gøre det endnu værre!