lørdag den 18. september 2010

Team Riis version 2.0

Hvis Bjarne Riis tager sig til hovedet og tænker "Hvad er det lige der sker", så forstår jeg ham sådan set udemærket godt. For holdbussen er virkelig blevet rystet de sidste par måneder, og det lader til at det sidste peak nu er nået med Cancellaras afgang.

Der har før været katastrofer på Riis's hold, og vi kan nok alle sammen huske da vores alle sammens Ivan Basso blev kendt som Birillo og blev ekskorteret ud af Touren i 2006 - noget der var medvirkende til at Bjarne Riis senere fik et mere distanceret forhold til sine ryttere.

Men ikke engang det kan måle sig med det der er sket på holdet kort inden starten på Touren. Kim Andersen bliver suspenderet fordi han har meldt ud at han fra næste år skal stå for et kommende pro hold fra Luxembourg hvor begge Schleck brødre forventes at køre. Der blev snakket om mytteri, men det vigtigste var nok at Riis formåede at holde tour truppen fokuseret på målet og var med til at give Andy 2. pladsen efter en legendarisk Tour!

Og så kom sæbeoperaen Vuelta a Espana. Her snakker vi intriger med 2 af holdets store stjerner vælger at drikke sig fulde på hviledagen, og bliver smidt hjem. Samtidig - og i mellemtiden mellem Touren og Vueltaen, melder ryttere som Fuglsang, Breschel, og Voigt at de ikke kommer til at køre for Bjarne til næste år. Alex Rasmussen melder i dag ud at han ikke er sikker på hvor han skal køre næste år, men noget tyder på at det ikke bliver for Riis.

Men den største overraskelse lå nok i måden Fabian Cancellara valgte at forlade holdet på. Den rytter som har virket som den største tilhænger af Riis's filosofi, har i den grad valgt at smække med døren efter en tidlig exit fra Vueltaen, og hans åbenlyse flirten med andre hold. Det bliver dog spændende at se hvilket hold han kommer til at køre for næste år.
Så vi kan vidst kun sige at der for alvor er blevet rykket rundt på Riis's hold, og det ligner mest af alt en total re-boot af holdet. Det er et fåtal af rytterne der kommer videre til 2011 holdet, og fokus vil uden tvivl blive rettet mod Touren. Det er lidt en skam da jeg altid har haft meget stor respekt for Riis's evne til at have et hold der kan vinde alt fra forårsklassikere til de helt store tours. Men jeg tror også det er det der skulle til for Riis. Han skal ud og genopfinde sig selv, og jeg tror også han glæder sig til at være en aktiv del af sit hold igen. Ingen tvivl om at Team Saxobank nok stadig vil være holdet der udklækker rigtig mange nye store talenter - og hvad kan der ikke ske med Richie Porte? Er han den rytter som skal tage over når Contador nok vælger at skifte hold igen i 2013? Men ingen tvivl om at jeg personligt hellere havde set Contador køre for et andet hold, og så have Cancellara i Riis's stald.

tirsdag den 14. september 2010

2 ens brødre - og alligevel så forskellige

Det er før blevet snakket om hvor ens brødrene Schleck egentlig er, og der er ingen tvivl om at de to nærer utrolig stor respekt for hinanden. Alligevel er det lidt nemmere at holde med Frank, fordi han virker langt mere professionel end sin måske mere talentfulde bror.

Andy har allerede sørget for at smække godt og grundigt med døren til Bjarne Riis, efter hans idiotiske opførelse ved den første hviledag i Vueltaen. Både Bjarne og Andy har prøvet at tysse det ned, men den opførsel har alligevel fået den ellers coole Bjarne til at udtale til en spansk avis at "Contador er langt mere seriøs i sin målsætning, og træning, end Andy er". Ikke ligefrem en udtalelse der gyder olie på vandene.

MEN i den helt anden ende har vi Frank Schleck. Han er godt nok 5 år ældre end sin bror, men han er langt mere dedikeret til sin sport. Han træner meget, spiser rigtigt, og så har han en fantastisk evne til aldrig at give op. Det så vi i særdeleshed på Vueltaens etape i går, hvor han først prøver at rykke på den næstsidste stigning, bliver hentet, og så prøver igen på den sidste stigning hvor det lykkedes ham at komme fri og tage vigtig tid på sine konkurrenter. Desværre blev det ikke til en etapesejr, men Rolf's og Ritters betragtning om at der manglede en rytter eller to i bunden af stigningen til at han kunne have taget etapen, gør bare savnet af lillebror Andy ENDNU større.

Jeg synes også at de manglende udtalelser fra Frank omkring lillebror vidner om at storebror ikke er sur, men skuffet! Skuffet over at hans lillebror ikke kunne holde sig koncentreret til at hjælpe ham med at vinde Vueltaen. Nu håber jeg så på at Frank kan overraske på enkeltstarten - han virkede i hvert fald skarp i touren, og så er der den sidste store bjergetape på lørdag som kan vende op og ned på klassementet. Men ingen tvivl om at det er en spændende Vuelta!

søndag den 12. september 2010

De dumme hjul

Ja, jeg var i den uheldige situation at jeg i sidste uge formåede at flække fælgen på mit baghjul - et Mavic Cosmic Carbone. Heldigvis har jeg det forsikret igennem Max Levig, så der burde være mulighed for at få det dækket uden at skulle smide 7-8k igen. Men så kommer man også i en situation hvor man begynder at tænke om man måske skulle prøve noget andet. Mavic hjulene er totalt gennemprøvede, virker næsten upåklageligt, er noget nær det mest aerodynamiske man kan få fingrene i, og er ekstremt solide.

Men så falder man pludselig over f.eks. Hed Jet 6 hjulene, som også ser lækre ud.



Eller et sæt FFWD F6 hjul

Eller et sæt Shimano C50 hjul

Eller......

fredag den 10. september 2010

At bruge indlæg eller ej?

På en træningstur med HCM i torsdags havde vi en punktering. Der var en af de andre der spurgte om han ikke brugte indlæg? Det fik mig til at sige "Livet er for kort til dækindlæg" - skal i øvrigt siges at det ikke var mig der var punkteret. Det fik så en af de andre til at sige "Ja, vi er jo nogle der har kørt med dækindlæg hele sommeren uden punkteringer", og det var så der jeg fandt ud af at jeg ville lave det til et blogindlæg.

Jeg kører med indlæg om vinteren fordi jeg ikke gider at stå og skifte slange i minus grader. Derudover er der langt mere grus på vejene til den tid. Men netop nu, og sommeren over, nyder jeg nu den fantastisk følelse at kunne trille frit uden indlæg. Min holdning er at et godt dæk kan klare de mindste flintesten uden at punktere, og når et dæk begynder at punktere for ofte, så er det fordi det er slidt. Ved at bruge dækindlæg kan man forlænge hjulets levetid - men er det i virkeligheden sundt? Det jeg tænker er at hvis dækket er blevet så mørt/slidt at det ikke kan holde små sten ude - er det så forsvarligt at kaste sig ud i diverse sving med lidt fart på? Nej vel.

Og ja, man kan sgu godt punktere, selv med gode friske dæk - men det tager 5 minutter at skifte slange, koster 20,-, og er god øvelse til den dag hvor flintestenen æder sig igennem dæk og indlæg. At køre med dækindlæg er lidt ligesom at have sex med et kondom - det er sikkert, men det er sgu ikke helt den samme følelse.

Men hvad siger i?

onsdag den 8. september 2010

Det er jo bare for dumt

Man kan sige meget om Bjarne Riis, men han stiller krav til sine ryttere. Ikke så meget at de SKAL levere, men mest på det personlige plan. De skal træne og spise rigtigt, være professionelle, opføre sig åbent overfor ham og meget mere. Og ja, så burde man tro at Stuart O'Grady som har kørt for Riis i en del år nu, og Andy Schleck som har fået sit helt store gennembrud på Riis's hold, vidste at det bare ikke går at trodse team ejeren ved at gå ud og drikke. Jeg skal ikke kunne udtale mig om hvor meget de har drukket, da jeg ikke var til stede, og da der ikke er nogen historie der er sikker. MEN hvis de har fået at vide at de efter aftensmaden skulle holde sig på hotellet, og alligevel vælger at gå ud - så trodser de team ejeren der. At de så vælger at drikke min. 2 øl hver dagen før en etape virker helt åndsvagt, og torske dumt!!

Mest af alt synes jeg det er ondt gjort overfor Frank Schleck, som måske ikke har formen lige nu til at vinde Vueltaen, men det bliver absolut ikke nemmere af at hans bror og holdkammerat vælger nærmest at smide sig selv ud af løbet. Derudover er det en hån mod løbet. Tænk over det - der er sgu da ingen der går ud og drikker under Touren! Dertil er der for meget respekt. Men Andy Schleck brugte løbet som en smal opvarmning til resten af sæsonen, så hvor meget han har vægtet Vueltaen skal jeg ikke kunne sige - men jeg tror ikke det er meget.

Stuart O'Grady har senere været ude og sige at han har knoklet for Bjarne Riis i 6 år - men jeg har virkelig svært ved at se hvad det har med noget at gøre. Så burde han efterhånden også have lært at man gør hvad Bjarne siger. Ren idioti!



Nå, men ellers er jeg generelt lidt bekymret for Bjarnes hold næste år. Contador er hjemme, hurra, men det virker som om at han har glemt sin helt store stjerne og mediedarling: Cancellara. Jeg ville SÅ gerne have set Cancellara træne specifikt op mod at vinde en Ardenner klassiker næste år - jeg tror virkelig at han har formatet til det. Talentet fejler i hvert fald ingenting. Nu tyder alt på at han enten ryger til BMC, eller bliver "tvunget" til at køre endnu et år hos Riis mod hans vilje. Og så kan vi snakke om hvor store resultater han kommer til at lave! Men lige meget hvor Cancellara kommer til at køre næste år, så vil han stadig være en rytter jeg vil holde af. For jeg kan sådan set godt forstå at han ikke har lyst til at køre på det hold der hedder Saxobank-Sungard næste år - for hvor er hans hjælp? Hvor er Klostergaard, O'Grady og Breschel? Fair nok at Breschel er smuttet - det skulle han også efter min mening. Men der er bare ikke blevet købt ekstra ind til at støtte Cancellara i de hårde forårsløb - og på BMC er der trods alt en Ballan og en Hincapie(såfremt han også kører næste år).