lørdag den 18. september 2010

Team Riis version 2.0

Hvis Bjarne Riis tager sig til hovedet og tænker "Hvad er det lige der sker", så forstår jeg ham sådan set udemærket godt. For holdbussen er virkelig blevet rystet de sidste par måneder, og det lader til at det sidste peak nu er nået med Cancellaras afgang.

Der har før været katastrofer på Riis's hold, og vi kan nok alle sammen huske da vores alle sammens Ivan Basso blev kendt som Birillo og blev ekskorteret ud af Touren i 2006 - noget der var medvirkende til at Bjarne Riis senere fik et mere distanceret forhold til sine ryttere.

Men ikke engang det kan måle sig med det der er sket på holdet kort inden starten på Touren. Kim Andersen bliver suspenderet fordi han har meldt ud at han fra næste år skal stå for et kommende pro hold fra Luxembourg hvor begge Schleck brødre forventes at køre. Der blev snakket om mytteri, men det vigtigste var nok at Riis formåede at holde tour truppen fokuseret på målet og var med til at give Andy 2. pladsen efter en legendarisk Tour!

Og så kom sæbeoperaen Vuelta a Espana. Her snakker vi intriger med 2 af holdets store stjerner vælger at drikke sig fulde på hviledagen, og bliver smidt hjem. Samtidig - og i mellemtiden mellem Touren og Vueltaen, melder ryttere som Fuglsang, Breschel, og Voigt at de ikke kommer til at køre for Bjarne til næste år. Alex Rasmussen melder i dag ud at han ikke er sikker på hvor han skal køre næste år, men noget tyder på at det ikke bliver for Riis.

Men den største overraskelse lå nok i måden Fabian Cancellara valgte at forlade holdet på. Den rytter som har virket som den største tilhænger af Riis's filosofi, har i den grad valgt at smække med døren efter en tidlig exit fra Vueltaen, og hans åbenlyse flirten med andre hold. Det bliver dog spændende at se hvilket hold han kommer til at køre for næste år.
Så vi kan vidst kun sige at der for alvor er blevet rykket rundt på Riis's hold, og det ligner mest af alt en total re-boot af holdet. Det er et fåtal af rytterne der kommer videre til 2011 holdet, og fokus vil uden tvivl blive rettet mod Touren. Det er lidt en skam da jeg altid har haft meget stor respekt for Riis's evne til at have et hold der kan vinde alt fra forårsklassikere til de helt store tours. Men jeg tror også det er det der skulle til for Riis. Han skal ud og genopfinde sig selv, og jeg tror også han glæder sig til at være en aktiv del af sit hold igen. Ingen tvivl om at Team Saxobank nok stadig vil være holdet der udklækker rigtig mange nye store talenter - og hvad kan der ikke ske med Richie Porte? Er han den rytter som skal tage over når Contador nok vælger at skifte hold igen i 2013? Men ingen tvivl om at jeg personligt hellere havde set Contador køre for et andet hold, og så have Cancellara i Riis's stald.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar